Skadeanmälan online

Den som vill få sin sak prövad av Läkemedelsförsäkringen måste skriftligen anmäla skadan.

Skriftlig skadeanmälan kan ge ersättning. En läkemedelsskada anmäler man genom att fylla i en särskild skadeanmälningsblankett – antingen online eller via önskad blankett  som du hittar här.

Att tänka på när du anmäler en skada

Hur allvarlig är din skada? Enligt försäkringens åtagande lämnas inte ersättning om besvären varar mindre än 30 dagar, dvs en månad.
Bestämmelsen om 30 dagar gäller också skador av vaccinering. Biverkningar som till exempel feber, trötthet eller smärta i armen efter vaccinering, och som går över efter några dagar, ersätts alltså inte. Generellt gäller även att biverkningen inte ska ha kunnat förutses.

Vi avråder ingen att anmäla, men det kan vara bra att avvakta tills man vet lite mer om skadans omfattning.
Det vanligaste sättet att anmäla på är digitalt, via vår hemsida. Men det går också bra att fylla i en anmälan på papper om man hellre vill det. Anmälan för utskrift hittar du här »
Om du har problem med att skriva ut eller inte har tillgång till skrivare, kan vi i vissa fall också skicka blanketter till dig. I sådant fall kan du maila på info@lff.se eller ringa på 08-462 37 00, så hjälper vi dig.

Var noga med uppgifterna i anmälan, men fastna inte i detaljer. Det är viktigare att anmälan kommer in till oss än att alla uppgifter finns med. Man kan alltid komplettera sin anmälan i efterhand.

Så snart vi har registrerat din anmälan kommer vi att be om en fullmakt för att kunna ta del av de handlingar som behövs för att kunna bedöma ditt ärende.

Företräder du någon som fått en skada? I så fall behöver det anges och så småningom kommer vi att be om en särskild fullmakt för detta.

Mer information hittar du under fliken Om du skadats »

Vill du veta mer?
Läs mer under frågor och svar eller kontakta oss.

Nyheter

Capitainer är Guldpillervinnarna 2021

För tolfte året i rad har Läkemedelsförsäkringen delat ut Guldpillret tillsammans med Dagens Medicin och Apoteksmarknaden. Årets vinnare är Capitainer AB som tagit fram en ny produkt för att ta kvalitetssäkrade torkade blodprov i hemmet för diagnos och uppföljning av...

läs mer

Narkolepsiskadan överlämnas nu till Kammarkollegiet

Narkolepsiskadan överlämnas nu till Kammarkollegiet Den första anmälan om narkolepsi efter vaccination mot svininfluensan kom till Läkemedelsförsäkringen i september 2010. Sedan dess har nya skadeanmälningar inkommit under varje enskilt år fram till nu. Våren 2020...

läs mer